Общо показвания

сряда, 11 юни 2014 г.

Мисия невъзможна в Баку

От 13 -15 юни 2014 г. в столицата на Азербайджан -Баку ще се проведе поредното европейско първенство по художествена гимнастика.Признавам си ,че днес научих как се произнася правилното име на тази държава -Азербайджан ,а не Азербейджан!Бивша съветска републикака ,позната ни от новинарските емисии предимно с напрежението в автономната облат Нагорни Карабах .Днес е най-атрактивната туристическа дестинация в района на Каспийско море.От няколко години влагат огромни средства в спорта и това домакинство е безпорен успех за тях .В последните години в развитието на спорта ХГ там главна роля има българката треньорка Марияна Василева .
От позицията на годините в който следя този спорт като любител (с малко прекъсване от 1-2 г.) геополитическата ситуация,лобитата и личностите фактори в този спорт не съм оптисмист относно българското представяне.Безброй много пъти съм чувала доводите,че ние сме филмирани от въображаема конспирация срещу нас и не използваме правилника максимално!
По -скоро правилника е направен така ,че да облагодетелства определена школа където елементите с тяло са нейната запазена мярка .Не го намирам за никак случайно и горните доводи,че видите ли правилника се използва най-добре от тях ,че те имат безброй специалисти е просто абсурдно.Всички работят ,всички търсят максимално да използват правилника ,но и още нещо!Реалноста е такава,че българската гимнастика изгуби своя имидж,причина са вътрешните междуособици и крамоли. Ако използваха цялото това КПД не да се карат помежду си ,а като вътрешен двигател на амбиция ,хъс и много работа ,властните личности ,който сега се опитват да трасират пътя за развитието на ХГ щяха да бъдат просто хартиени кукли без конци.Затова и резултите следва да са реални ,както мойте очаквания .
Отбор девойки ще бъдат -Катерина Маринова ,Ерика Зафирова и Боряна Калейн.И трите са много различни като натюрел и перспективни в едно недалечно бъдеще.Конкуренцията при девойките е фактора ,който може да ги тласка само напред и аз очаквам да запазят възходящата линия и в категория жени.Реалистично е да мислим за финали на -2-3 уреда при девойките.
Отбор жени -Мария Матева и Невяна Владинова .Невяна е моя фаворит за най-добра българска гимнастичка в момента.Харесвам българската гимнастика която играе ,експресивноста ,излъчвнето ,динамиката ,амплитудата .До 1-2 години ще бъде една от най-добрите не само в БГ.Лентата и е моята лична комозиция фаворит този сезон в света .Лентата е любимия ми уред и най-трудния от всички и майсторството си личи именно на този уред .Тази лента е по мотиви от "Бре Петрунко" и е поставяна с участието на една легенда -Нешка Робева.На моменти ми прилича на онези митически същества самодивите ,който танцуват боси вълшебен танц !

И до ден днешен смятам Герена за магическо място и много ми се иска тази лента на Неви да получи медал!Обръчът е другата комозиция на Неви около която се дискутирше преди Европейското .Фактите ,рускинята М. Титова е появи в средата на сезона с композиция на една и същ музика ,един и същи уред -обръч в един и същи сезон!Ако е началото на сезона и е съвпадение ,то в средата му за мен е капан за наивници и няма нищо случайно !За мен интересното е как ще бъдат оценени две толкова близки като звучене и внушение ,оригинал и имитация!
Ансамъл жени-този сезон имат много оригинални и най-добрите от хореографска гледна точка комозиции.Сега на ЕП очаквам да ви видя с вече изработени и в пълния им блясък постановки .Бухалките са ми фаворита.Може би медал и на двете ,но за злато трудно ,имат сили и претенция ако играят безгрешно!
Колкото и да ми се иска да е интересно ,толкова и предвидимо ЕП се очертава !
Успех на всички български гимнастички в Баку!





                                                                                            By Migli4ka

Няма коментари: